Fahéjas rántott csirke

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • Csirkehús
  • 1 hagyma
  • 1 citrom
  • 2 tojás
  • Liszt
  • Zsemlemorzsa
  • Bors
  • 1 kiskanál fahéj



Elkészítés

Ha csirkemellről van szó, felcsíkozzuk, ha combról, kicsontozzuk és kipotyoljuk. A csirkemellet nem kell kipotyolni, ha csíkokra vágjuk. A hagymát a reszelő kislyukú oldalán reszeljük le, mert a levére van szükségünk (darálóba is tehetjük). Egy citrom levét kifacsarjuk, majd a csirkét hozzáadjuk a hagymából és citromléből készített öntethez, és 30 percet pácolódni hagyjuk (én egy órát hagytam). Az idő lejártával kezdhetjük a már jól ismert folyamatot, lisztbe, tojásba, a végén pedig zsemlemorzsába tesszük a húst, amihez hozzáadtuk a fahéjat, sót, borsot is, majd olajban aranybarnára pirítjuk.