Karácsonyi torta

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

A tésztához:

  • 1 db tojás
  • 25 dkg cukor
  • 5 dkg vaj
  • 0,25 liter tej
  • 4 dkg kakaópor
  • 25 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor

A krémhez:

  • 25 dkg vaj
  • 25 dkg gesztenye massza
  • 20 dkg porcukor
  • 1 kávéskanál rum

A díszítéshez:

  • 1 csomag habpor
  • 1 tábla étcsokoládés tortabevonó
  • 1 teáskanál vaj
  • Marcipán figurák (kis házikó, adventi gyertya, fenyőfa, gombák és 6 darab 4 levelű lóhere)
  • A torta oldalára 3 marcipán télapó



Elkészítés

A tésztához valókat kikeverem és egyenletes közép meleg sütőben 20-30 perc alatt kisütöm. Amíg megsül kikeverem a krémet. Szoba-hőmérsékletű vajat kikeverem a porcukorral, bele a gesztenye massza, ezzel is keverem amíg, kenhető massza állaga nem lesz. Ha a tészta kihűlt, kettévágom, az alsó lapra rákenem a krém felét, rá a tészta másik fele és bevonom a maradék krémmel. Majd díszítem.

A torta bevonót a vajjal felolvasztom és mikor már majdnem kihűlt, a torta közepére csorgatom, elkenem. Majd a habport 1,5 dl tejjel kemény habbá verem. Betöltöm habzsákba és a torta szélére hosszúkás csíkokat nyomok belőle. Mikor ez kész marcipánfigurákkal tetszés szerint díszítem.