Csili csatni

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 8 db kápia paprika
  • 10 db csilipaprika
  • 1 ujjnyi friss gyömbér
  • 8 gerezd fokhagyma
  • 40 dkg koktélparadicsom (konzerv)
  • 75 dkg cukor
  • 2,5 dl vörösborecet



Elkészítés

A kimagozott és durvára vágott paprikát, valamint a feldarabolt csilipaprikát, gyömbért és fokhagymát robotgépben nagyon finomra aprítjuk. Hozzákeverjük a többi hozzávalót és felforraljuk. A habját lefölözzük, majd kis lángon, időnként megkeverve kb. 50 percig forraljuk. Az ekkor már lekvárszerű csatnit folyamatosan kevergetve további 10-15 percig sűrítjük, majd kissé lehűtjük, és steril befőttesüvegekbe kanalazzuk. Lefedjük, és hagyjuk teljesen kihűlni. Hűvös, sötét helyen kb. 3 hónapig tartható el. Felbontás után hűtőben tároljuk.