Csokis keksz

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 14 dkg vaj
  • 20 dkg barna cukor (világos)
  • 1 db tojás
  • 1 kiskanál vaníliakivonat
  • 24 dkg liszt
  • 0,5 kiskanál szódabikarbóna
  • 0,75 kiskanál sütőpor
  • 0,75 kiskanál só
  • 28 dkg étcsokoládé



Elkészítés

A vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojást és a vaníliát, és azokkal is eldolgozzuk. A lisztet elkeverjük a szódabikarbónával, a sütőporral és a sóval, majd hozzáadjuk a tojásos keverékhez, megszórjuk az apró darabokra tört csokoládéval, és alaposan összedolgozzuk. Műanyag fóliába csomagolva legalább 24 órára hűtőbe tesszük. A masszát felhasználás előtt hagyjuk egy kicsit felmelegedni, majd evőkanállal pingponglabdányi adagokat szaggatunk belőle egy sütőpapírral kibélelt tepsire. (Elég helyet hagyjunk a sütik között, mert megnőnek!) A kekszet 175 °C-ra előmelegített sütőben 14-15 perc alatt aranybarnára sütjük. Ami nem fogy el azonnal, azt zárható dobozba tesszük – másnap még ízletesebb lesz.