A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. Egy 28-30 cm átmérőjű tortaforma aljába sütőpapírt fektetünk, a papírt és a forma széleit kivajazzuk és vékonyan kilisztezzük. A lisztet átszitáljuk, majd hozzáadjuk a szódabikarbónát, a sütőport és a sót. Egy másik edényben a kakaóporra forró vizet öntünk, és simára keverjük vele. A cukrot és a tojásokat kézi mixerrel habosra keverjük, majd apránként hozzáadjuk a vajat is. Ezután hozzákeverjük a kakaós masszát, majd a kefirt és a vaníliakivonatot, és alaposan összedolgozzuk.
Ezután hozzákeverjük a lisztet, újra alaposan összedolgozzuk, és a tortaformába öntjük. Sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük (tűpróbával ellenőrizzük), majd hagyjuk kihűlni. A bevonathoz a csokoládét apró darabokra törjük, majd a vajjal és a vaníliával egy közepes edénybe tesszük.
A tejszínt és a cukrot közepes lángon felmelegítjük, folyamatosan kevergetjük, míg a cukor teljesen fel nem oldódik, majd a csokoládés keverékre öntjük. 1 percig állni hagyjuk, majd addig keverjük, míg a csokoládé teljesen fel nem olvad. Legalább egy órára félretesszük hűlni. A tésztát kivesszük a formából, és óvatosan eltávolítjuk róla a sütőpapírt. A tetejét és az oldalát megkenjük a csokimázzal, majd legalább egy órán át állni hagyjuk. Tálalásig lefedve a hűtőben tároljuk.