Sárgabarack csatni

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 2 dl víz
  • 2 evőkanál fehérborecet-eszencia
  • 2 evőkanál vörösborecet
  • 5 dkg kristálycukor
  • 2 evőkanál méz
  • 0,5 kisebb fej vöröshagyma, lereszelve
  • 1 evőkanál frissen reszelt gyömbér
  • 1 csipet őrölt szegfűszeg
  • 0,5 kiskanál kóser só
  • 1 csipet frissen őrölt fekete bors
  • 15 dkg aszalt sárgabarack, durvára vágva



Elkészítés

Egy kisebb edényben alacsony lángon összeforraljuk a vizet, a vörösborecetet, a cukrot, a mézet, a hagymát, a gyömbért és a szegfűszeget, sózzuk, borsozzuk. Kb. 5 percig forraljuk, míg a hagyma meg nem puhul. Hozzáadjuk a sárgabarackot, és kb. 40 percig forraljuk, míg a barack meg nem puhul, és a folyadék szirupszerű nem lesz. Tálalás előtt szobahőmérsékletűre hűtjük.