Az apróra vágott mazsolát, datolyát és pisztáciát, valamint az arany mazsolát és az áfonyát egy edénybe tesszük, hozzáöntjük a narancslikőrt és a vaníliakivonatot, és 6-8 órán át állni hagyjuk. A sütőt előmelegítjük 160 °C-ra. A margarint és a cukrot keverőgéppel 8-10 perc alatt habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat, és azokkal is alaposan eldolgozzuk. A lisztet a beáztatott gyümölcsök tetejére szitáljuk, jól összeforgatjuk, majd hozzáadjuk a tojásos keveréket, a zsemlemorzsát és a tejet, és alaposan összedolgozzuk. A tésztát egy muffin formába kanalazzuk.
A sütőformát egy félig vízzel telt mélyebb tepsibe helyezzük, az egészet lazán letakarjuk alufóliával, majd 1,5 órán át sütjük, míg a tésztát viszonylag keménynek nem érezzük. A sütőformát kivesszük a tepsiből, 5 percre félretesszük hűlni, majd a süteményt kifordítjuk a formából, és porcukorral megszórva tálaljuk.