Karácsonyi sütike

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 10 dkg mazsola
  • 5 dkg datolya
  • 4 dkg pisztácia
  • 8 dkg arany mazsola
  • 8 dkg aszalt áfonya
  • 0,6 dl narancslikőr
  • 1 kiskanál vaníliakivonat
  • 12 dkg Rama sütőmargarin
  • 9 dkg barna cukor
  • 2 db tojás
  • 7,5 dkg liszt
  • 15 dkg friss zsemlemorzsa
  • 0,8 dl tej
  • Porcukor a díszítéshez
    • 25 dkg kókuszreszelék



Elkészítés

Az apróra vágott mazsolát, datolyát és pisztáciát, valamint az arany mazsolát és az áfonyát egy edénybe tesszük, hozzáöntjük a narancslikőrt és a vaníliakivonatot, és 6-8 órán át állni hagyjuk. A sütőt előmelegítjük 160 °C-ra. A margarint és a cukrot keverőgéppel 8-10 perc alatt habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat, és azokkal is alaposan eldolgozzuk. A lisztet a beáztatott gyümölcsök tetejére szitáljuk, jól összeforgatjuk, majd hozzáadjuk a tojásos keveréket, a zsemlemorzsát és a tejet, és alaposan összedolgozzuk. A tésztát egy muffin formába kanalazzuk.

A sütőformát egy félig vízzel telt mélyebb tepsibe helyezzük, az egészet lazán letakarjuk alufóliával, majd 1,5 órán át sütjük, míg a tésztát viszonylag keménynek nem érezzük. A sütőformát kivesszük a tepsiből, 5 percre félretesszük hűlni, majd a süteményt kifordítjuk a formából, és porcukorral megszórva tálaljuk.