Lazactatár beluga lencsével és narancsszósszal

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 200 g lazacfilé
  • 100 g beluga lencse
  • 1 db narancs
  • 0,5 fej hagyma
  • 1 kanál dióolaj
  • Bors
  • Citromlé
  • Créma di balsamico
  • Lazackaviár

Narancsszósz:

  • 2 db narancs
  • 4 cl grapefruitlé
  • 3 cl rum
  • Pici citromlé



Elkészítés

200 g lazacfilét kis kockára vágunk, 1 narancsot kifilézünk, szintén kockára vágjuk, a fél hagymát is apróra vágjuk, majd fél kanál dióolajjal, borssal, pici sóval és citromlével elkeverjük, majd 30 percre hűtőben pihentetjük. A beluga lencsét 20 perc alatt megfőzzük, leszűrjük, tálba tesszük, vajjal elkeverjük, borssal, sóval, crema di balsamico-val fűszerezzük.

Narancsszósz:
2 narancsot meghámozunk, botmixerrel pürét készítünk belőle, hozzáadunk 4 cl grepfruit-levet, pici citromlét, plusz 3 cl rumot.

Egy desszertgyűrűt 3/4 részig megtöltünk lazactatárral, rá lencsét teszünk, majd egy kis tejfölt, és egy kiskanál pisztráng kaviárral díszítjük a tetejét, majd lehúzzuk róla a gyűrűt. Köré narancsszószt terítünk. Mentalevéllel és a crema di balsamico-val díszítjük.