Karácsonyfa díszek

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 76 dkg liszt
  • 34 dkg porcukor
  • 2 evőkanál szódabikarbóna
  • 10 szem porrá tört szegfűszeg
  • 5 dkg margarin
  • 4 evőkanál tojás
  • 4 evőkanál folyós méz (pl. akácméz)
  • Tetszés szerint őrölt fahéj



Elkészítés

A fenti anyagokat jól összedolgozzuk, kettéosztjuk, és egy kis pihentetés után 3 mm vastagságúra sodorjuk. A mintákat tetszés szerinti formákkal szaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, tojásfehérjével átkenjük, megszurkáljuk, hogy ne púposodjon fel, még egyszer átkenjük a tojásfehérjével, így kap szép fényt. Előmelegített sütőben szép világos barnára sütjük.

A díszítés tetszőleges:
cukormáz, drazsé, dió, mandula, mazsola stb.

Cukormáz:
tojásfehérje jó kemény habbá verve, belekeverve 12 dkg átszitált porcukor, 1 mokkáskanál citromlé, 20-30 percig kell keverni.

Nylon zacskóba töltjük, pici lyukat vágunk rá, így szépen lehet vele díszíteni a kihűlt süteményeket.