Karácsonyi barackos-diós kifli

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 2 db medve natúr sajtkrém
  • 15 dkg vaj
  • 3 evőkanál cukor
  • 25 dkg liszt
  • 1 csipet só

A töltelékhez:

  • Baracklekvár
  • Dió

A tetejére:

  • 1 dkg tojás
  • 2 evőkanál tej



Elkészítés

A hozzávalókat összegyúrjuk, és fóliába csomagoljuk, legalább 3-4 órára hűtőbe tesszük. Kivesszük és kinyújtjuk a tésztát és cikkelyeket készítünk belőle, megtöltjük a töltelékkel és feltekerjük kifli formára. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, megkenjük a tojás és tej keverékével, kb. 180 °C-os sütőben 20 perc alatt készre sütjük. Finom és különleges, egyszerű az elkészítése. Bármilyen lekvárral ízesíthető.