Sült kacsacomb, töltött pulykacomb

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

Kacsacombhoz:

  • 5 db hízott kacsacomb
  • 3 teáskanál só
  • 1 teáskanál zsír

Pulykacombhoz:

  • 1 db nagy pulyka-felső comb bőrrel
  • 1 teáskanál durva só
  • 5 dkg füstölt szalonna szelet

Töltelék:

  • 3 db zsemle
  • 1 db tojás
  • 3 db főtt tojás
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál töltelékfűszer (őrölt bors, szerecsendió, fűszersó)
  • 0,5 csokor petrezselyemzöld



Elkészítés

Kacsacomb:
A megtisztított kacsacombokat sütés előtt pár órával jól besózzuk, hideg helyen pihentetjük. A hőt 130 fokra állítva a tepsit vagy tálat lehelet vékonyan, 1 teáskanálnyi zsírral átkenjük, bőrével lefelé belehelyezzük a combokat, 60 perc múlva megfordítjuk, utána még 120 percig sütjük, néha megmozdítjuk, hogy ne tapadjon le. Hústűvel ellenőrizzük a puhaságát.

Töltött pulykacomb:
1 nagy, csontozott, bőrös felső pulykacombot jócskán besózzuk a bőr alatt is. A töltelékhez vízbe áztatjuk a zsemléket, kinyomkodjuk. Megfőzünk 3 tojást, megtisztítjuk, tojásszeletelővel keresztben, majd hosszában elvágjuk, benn hagyva késsel felülről kis szeleteket vágunk, így nagyon apró kockákat kapunk anélkül, hogy minden főtt tojásos lenne. Olajon megdinszteljük a finomra vágott hagymát, fokhagymát. Egy felvert tojással, petrezselyemmel összeállítjuk a tölteléknek valót, töltelékfűszerrel megszórjuk, elkeverjük.

Betöltjük a bőr alá, bevarrjuk vagy hústűvel lezárjuk a nyílást. Kevés zsírral átkenjük, a bőrre helyezzük az ujjnyi vastag húsos szalonnát, az esetleg kimaradt tölteléket kizsírozott, dupla alufóliába tekerjük, a töltelék-hengert és a töltött pulykacombot a kacsacomb mellé tesszük, vagyis hasonló módon, lassú tűznél megsütjük.

Langymelegen vagy hidegen felszeleteljük, a forró kacsacombbal tálra helyezzük, saláta és puha kenyér társaságában tálaljuk.