Karácsonyi fahéjas-mézes kókuszkocka

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

A tészta hozzávalói:

  • 18 dkg cukor
  • 2 evőkanál méz
  • 5 dkg vaj
  • 2 dl tej
  • 1 db tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 30 dkg finomliszt
  • 1 teáskanál fahéj

A csokoládémáz hozzávalói:

  • 27 dkg cukor
  • 6 dkg kakaópor
  • 15 dkg vaj
  • 12 evőkanál tej
  • 2 evőkanál rum

A sütemény oldalára:

  • 25 dkg kókuszreszelék



Elkészítés

A tésztához a cukrot, mézet, tojássárgáját és vajat habosra, majd a tejjel selymesre keverjük, hozzáadjuk a sütőporos-fahéjas lisztet, végül a kemény habbá vert tojásfehérjét is óvatosan beleforgatjuk. A tésztát sütőpapírral bélelt, 20x30 cm-es tepsiben, meleg sütőben 30 perc alatt megsütjük. Míg sül a tészta a máz hozzávalóit egy literes fémedényben összeforraljuk. A kihűlt tésztát egyforma kockákra vágjuk és a langyos kakaós mázban minden oldalát megmártjuk, majd a kókuszreszelékbe forgatjuk. Fémrácsra helyezzük a süteményeket és hűvös kamrába tesszük, hogy dermedjen a máz.