Foszlós kalács

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt
  • 3 dl tej
  • 2 dkg élesztő
  • 5 kávéskanál cukor
  • 1 db tojás
  • 1 db tojássárgája
  • 5 dkg vaj
  • Késhegynyi só
  • Sütőpapír



Elkészítés

A lisztbe belekeverjük a langyos tejjel megkelesztett élesztőt, késhegynyi sót, 1 egész tojást és egynek a sárgáját, valamint a cukorral elkevert langyos tejet, hogy jó gyenge tésztát kapjunk. Jól kidolgozzuk majd részletekben lassanként beleöntjük az olvasztott, langyos vajat és újból jól simára dolgozzuk. Tetejét kissé meglisztezzük, és meleg helyen lassan megkelesztjük kb. 1 óra. Belisztezett deszkán annyi részre osztjuk, ahány ágból fonni akarjuk (én 4 ágból fontam). Ha megfontuk sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és újra megkelesztjük. Felvert tojással megkenve lassú tűzőn pirosra sütjük.