Pangasius natúr, illetve morzsás-tojásos kabátban

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 1 liter sós tej
  • 1 kg pangasius filé (cápaharcsa)
  • 0,5 dl olívaolaj
  • 1 teáskanál só
  • 1 mokkáskanál só
  • 3 db tojás
  • 10 dkg házi kenyérmorzsa
  • 1 csipet őrölt bors



Elkészítés

A fagyasztott pangasius szeleteket készítés előtt pár órával sós tejben kiolvasztjuk, kisebb darabokra vágjuk. Papírtörlővel leszárítjuk, a fele mennyiséget kevés őrölt borssal meghintjük, 2 evőkanál olívaolajon 2-2 percig átsütjük. Kiszedjük, lecsöpögtetjük. 1 dl olívaolajjal felöntjük a serpenyőt, kellően felforrósítjuk.

Közben a maradék halat előbb morzsába forgatjuk, majd enyhén sós, felvert tojásba, és rögtön beletesszük az olívaolajba. 3-3 percig sütjük mindkét oldalán. Papírtörlőre szedjük, frissen facsart citrom levével meglocsoljuk, puha kenyérrel, salátával azonnal tálaljuk.