Mogyoróhagymás dijoni mártás

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • A sütésre szánt szárnyas belsőségei (nyak, szív, zúza)
  • 10 dkg mogyoróhagyma
  • 8 evőkanál pecsenyezsír
  • 5 dkg liszt
  • 1,2 dl száraz fehérbor
  • 9 dl pulykaalaplé
  • 2 evőkanál dijoni mustár
  • 2 kiskanál frissen aprított rozmaring
  • Félretett pecsenyeszaft
  • Bors



Elkészítés

A pulyka sütésekor mellétesszük a besózott belsőségeket is. A nyakról levágjuk a húst, és elkeverjük az apróra vágott zúzával és szívvel, majd félretesszük. A tűzhelyre helyezzük a tepsit a pecsenyezsírral úgy, hogy két közepes lángon égő gázrózsa legyen alatta. Beletesszük az apróra vágott mogyoróhagymát, majd 1 perc melegítés után hozzákeverjük a lisztet, és folyamatos kevergetés mellett világosbarna rántást készítünk.

Hozzáadjuk a bort, majd a szaft és az alaplé keverékét, a mustárt és a friss rozmaringot. A mártást felforraljuk, simára keverjük, és még néhány percig főzzük (amíg bevonatot nem képez a kanálon). Végül sózzuk, borsozzuk, és hozzákeverjük a belsőségeket.