Aszalt paradicsomos tésztasaláta

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 25 dkg tollhegy tészta (penne)
  • 20 dkg aszalt paradicsom olajos lében
  • 1 zöldpaprika
  • 1 sárgarépa
  • 1 póréhagyma
  • 1-2 evőkanál balzsamecet
  • Pár csepp méz



Elkészítés

A tésztát sós vízben harapás keményre kifőzzük, leszűrjük és lehűtjük. A sárgarépát megtisztítjuk, és a zöldpaprikával meg a póréhagymával együtt vékony csíkokra vágjuk. Az aszalt paradicsomot leszűrjük, és ugyancsak felcsíkozzuk. A tésztát lazán összekeverjük a zöldségekkel meg a paradicsom olajos levével. Sóval, balzsamecettel és pár csepp mézzel ízesítjük. Tálalás előtt 1-2 órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek. A tésztasaláta önmagában is remek fogás, de kínálhatjuk sültek mellé, köretnek is.