Ázsiai csirkesaláta

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 4 csontozott, bőrözött csirkemell
  • 6 dkg zöldhagyma apróra vágva
  • 125 ml olívaolaj
  • 6 cl friss citromlé
  • 6 cl friss narancslé
  • 1 dkg friss bazsalikom
  • 2 evőkanál hallé
  • 2 evőkanál friss gyömbér apróra vágva
  • 2 gerezd átnyomott fokhagyma
  • 1 apró húsos, zöld színű paprika (csíkokra szeletelve)
  • 1 apró húsos, sárga színű paprika (csíkokra szeletelve)
  • 37,5 dkg ázsiai szárított tészta (soba, vagy somen, vagy olasz vermicelli)
  • 3 dkg vékonyra szelt retek
  • 1 dkg mentalevél (vékonyra szeletelve)
  • 1 dl szójaszósz (a csirkemell pácolásához)



Elkészítés

A csirkemelleket fél órán keresztül a szójaszószban pácoljuk. Közben egy keverőedénybe tesszük az összes maradék nyersanyagot, óvatosan összekeverjük, és hűtőbe tesszük. A csirkemelleket grillen porhanyósra sütjük, majd lehűlés után csíkokra szeleteljük, és a salátába keverjük. Hidegen tálaljuk.