Aszalt gyümölcsgolyók

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 10 dkg magozott aszalt datolya
  • 10 dkg magozott aszalt szilva
  • 10 dkg aszalt sárgabarack
  • 10 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 1 tojás
  • 15 dkg darált mogyoró
  • 1-2 evőkanál rum
  • 2 evőkanál csokoládédara



Elkészítés

Az aszalt gyümölcsöket megmossuk, leszárítjuk, és apróra vágjuk. A vajat a porcukorral és a tojással habosra keverjük. Hozzáadjuk a mogyorót, az aszalt gyümölcsöket, a rumot, és jól összekeverjük. A masszából (nedves kézzel) kis gombócokat formázunk, mindegyiket meghempergetjük a csokoládédarában, és minyonpapírba tesszük. Tálalás előtt 1-2 órát hűtőben pihentetjük.