Töltött pizza

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

A tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 2 dl tej
  • 2 evőkanál olaj
  • 1,5 dkg élesztő
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 mokkáskanál só

A töltelékhez:

  • Tejföl
  • Kolbászkarikák
  • Előre lepirított szalonna
  • Karikára vágott hagyma
  • Reszelt sajt



Elkészítés

A tejet langyosra melegítjük, az elmorzsolt élesztőt és a cukrot egy kevés liszttel elkeverjük, és egy kis tejet öntünk hozzá. Hagyjuk, hogy megkeljen. Ha felfutott az élesztő, összedolgozzuk a liszttel, a tojással, a sóval és az olajjal, pizza fűszerrel vagy oregánóval és jól kigyúrjuk. 30 percig langyos helyen pihentetjük.

Vékonyra kinyújtottam a tésztát kör alakúra, megkentem tejföllel, tettem rá kolbászkarikákat, előre lepirított szalonnát, karikára vágott hagymát és reszelt sajtot. Ezeket mind csak a tészta egyik felére mivel a másik felét rá kell hajtani. Mielőtt ráhajtanánk a tészta szélét tojással be kell kenni és egy kicsit felhajtani. A tetejét is megkenni tojással és reszelt sajttal megszórni. 200 fokos előmelegített sütőben addig sütni, míg a teteje meg nem pirul. A tölteléket sokféleképpen lehet variálni.