Sütőtökkrémleves gyömbéres garnélával

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 14 db garnéla
  • 1 kiskanál reszelt gyömbér
  • 2 evőkanál vaj
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 3 db csillagánizs
  • 60 dkg sütőtök
  • 1 liter csirkealaplé
  • 5 dl víz
  • 1 csipet só
  • 1 evőkanál étolaj
  • Bors
  • Friss koriander a tálaláshoz



Elkészítés

A garnélát beleforgatjuk a gyömbérbe, és 30 percig a hűtőben marináljuk. (Semmiképp se tovább, mert a gyömbérben a rák elkezd „megfőni”!) A vajat felhevítjük, a fokhagymával és a csillagánizzsal együtt hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, és 5-6 perc alatt puhára pároljuk. Hozzáadjuk a kockára vágott sütőtököt, az alaplét és a vizet, és addig főzzük, míg a sütőtök meg nem puhul. A csillagánizst eltávolítjuk, a levest pedig botmixerrel pürésítjük, majd lefedve melegen tartjuk.

A marinált garnélát megszórjuk a sóval, forró olajban 3 perc alatt készre sütjük, majd konyhai papírtörlőn leitatjuk róla a felesleges olajat. A levesen forralunk egyet, sózzuk, borsozzuk, levesestányérokba merjük, majd a tetejére helyezzük a garnélát, és a korianderrel megszórva tálaljuk.