Törökmogyorós-csokoládémázas kuglóf

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 4 db tojás
  • 4 evőkanál tejszín
  • 4 evőkanál víz
  • 4 evőkanál olaj
  • 4 evőkanál cukor
  • 4 evőkanál liszt
  • 4 evőkanál darált törökmogyoró
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 késhegynyi szódabikarbóna
  • 1 tábla csokoládé a mázhoz



Elkészítés

A tojásokat kettéválasztjuk. Külön tálba kerül a fehérje, ezt kemény habbá verjük fel. Egy másik tálba a tojások sárgáját tesszük a cukorral és fehéredésig keverjük. Hozzámérjük a tejszínt, vizet, olajat, lisztet, törökmogyorót, sütőport és szódabikarbónát. Egynemű tésztává, simára kikeverjük. A tésztát szilikon kuglóf sütőformába öntjük és meleg sütőben 30 perc alatt megsütjük.

A formából kiborítjuk a kuglófot, majd a csokoládét gőz fölött megolvasztjuk és a süteményre kanalazzuk. Kicsit hagyjuk, hogy a máz megszilárduljon és már tálalhatjuk is. Kiváló uzsonnára, baráti összejövetelekre.