Teán gőzölt lazac

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 20 dkg hosszú szemű rizs
  • 3 evőkanál Earl Grey teafű
  • 22 dkg cukor
  • 2 szelet 25 dkg-os bőrös lazacfilé
  • Vaj a sütéshez
  • Olívaolaj
  • Fehér balzsamecet

A teasóhoz:

  • 1 evőkanál Earl Grey teafű
  • 2 evőkanál sópehely



Elkészítés

A teasóhoz a sót és a teafüvet egy kisebb serpenyőben nagy lángon felhevítjük, míg illatozni nem kezd, majd mozsárban vagy aprítógépben összedolgozzuk. A rizst a teafűvel és a cukorral összekeverjük, egy alufóliával kibélelt sütőedénybe tesszük, majd az edényt átmelegítjük, hogy a hozzávalók füstölni kezdjenek. Ezután az edényre egy rácsot helyezünk, arra pedig egy vajjal megkent, átlyuggatott alufóliát. A lazacfiléket bőrös oldalukkal lefelé a fóliára helyezzük, 20 percig gőzölve sütjük, majd félretesszük hűlni, azután felszeleteljük. Tálalás előtt megszórjuk a teasóval.