Sült hurka-kolbász

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 4 szál sütni való házi májas hurka (kb. 80 dkg)
  • 1 kg sütni való házi kolbász
  • 6 db közepes burgonya
  • 1 kisebb fej lila káposzta
  • 1 db savanykás alma
  • 1 teáskanál só
  • 1 evőkanál cukor
  • 1,5 evőkanál 10%-os ecet
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 csipet kömény
  • Őrölt bors



Elkészítés

Megmossuk a hurkát, kolbászt. A megtisztított burgonyát hosszúkás cikkekre, a lila káposztát szálára vágjuk, picit megsózzuk, hogy kissé összeessen. Csepegtető ráccsal ellátott tepsibe vagy sütőtálba helyezzük a gyengéden megszurkált hurkát és a kolbászt, mellé igazítjuk az enyhén megsózott, nagyobb cikkekre vágott burgonyát, 1 dl vizet öntünk a tepsibe. 50 percre 170 fokos sütőbe helyezzük, sülés közben a lecsorgó szafttal kenegetjük a krumplikat. 30 perc után óvatosan mindent megfordítjuk, így az alja is pirosasra sül. Házi savanyúsággal, puha kenyérrel kínáljuk.

Míg elkészül, olajon megfuttatjuk a köménymagot, rátesszük a lila káposztát, fedő alatt 15 percig pároljuk, néha megkeverjük. Ha már roppanósra párolódott, megcukrozzuk, hozzáöntjük az ecetet, esetleg sózzuk, s ha szükséges, kicsit még sütjük. Aki szereti, héjas almát is gyalulhat bele, nem rontja el!