Az aszalt szilvákat apró darabokra vágjuk. Az almát megmossuk. A brandyt összekeverjük 2 evőkanál vízzel, a gyömbérporral és a fahéjjal, 10 percre beletesszük az aszalt szilvát. Az almák magházát bőségesen kiszúrjuk/kifúrjuk. Megtűzdeljük a 4 evőkanál napraforgómaggal. A vajon megpirítjuk a 6 dkg napraforgómagot, összekeverjük a mézzel, és a lecsepegtetett szilvákkal. Megtöltjük vele az almákat. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Az almalevet tűzálló tálba öntjük, beletesszük az almákat, és lefedjük. A sütőben kb. 35 percig sütjük. A cukrot lassú tűzön megolvasztjuk, világosra karamellizáljuk, és elkeverjük a tejszínnel. Tányérokra öntjük, ráültetjük a kész almát és tálaljuk.