Pontytöpörtyű

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 50 dkg tisztított pontyfilé
  • 1 evőkanál citrombors
  • 5 dkg pirospaprika
  • 15 dkg liszt
  • 1 csokor korianderzöld
  • Olaj a sütéshez

A lilahagyma-salátához:

  • 4 dl víz
  • 1 dl fehérborecet
  • 0,5 evőkanál cukor
  • 0,5 evőkanál só
  • 35 dkg lilahagyma



Elkészítés

A salátához a vizet elkeverjük az ecettel, a cukorral és a sóval, majd forralni kezdjük. Ha már forr, hozzáadjuk a karikára vágott hagymát, 5 percig főzzük, majd félretesszük hűlni. Amikor nagyjából kihűlt, néhány órára hűtőbe tesszük. A filézett halat vékony szeletekre vágjuk, majd megsózzuk, megszórjuk a citromborssal, és finoman megforgatjuk a pirospaprikával elkevert lisztben. (A felesleget lerázzuk.) A halszeleteket bő forró olajban aranybarnára sütjük, és forrón tálaljuk. Tálaláskor a hagymát a hal mellé halmozzuk, és megszórjuk a felaprított korianderrel.