A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A tojásokat egy fémedényben vízgőz fölött összekeverjük a cukorral, és addig kevergetjük, míg kézmeleg nem lesz. A gőzről levéve hozzáadjuk a vaníliát, majd gépi habverővel addig verjük, míg a térfogata a háromszorosára nem nő. Ekkor beleszitáljuk a sóval elkevert lisztet, alaposan összekeverjük, majd hozzáadjuk a szoba-hőmérsékletűre hűlt vajat.
Kivajazunk két 20 cm átmérőjű tortaformát, beletöltjük a tésztát, lesimítjuk a tetejét, és sütőben 15 perc alatt aranybarnára sütjük, majd kivesszük és hagyjuk kihűlni. A töltelék hozzávalóit összeforraljuk, majd miután a keményítő feloldódott, még 3 percig forraljuk, azután hagyjuk kihűlni. A rumos sziruphoz a vizet összeforraljuk a cukorral. Amikor a cukor teljesen feloldódott, levesszük a tűzről, hozzáadjuk a rumot, és hagyjuk kihűlni.
A krémhez a cukrot a vízzel lassú tűzön forralni kezdjük. Amikor forrni kezd, a sóval elkevert tojásfehérjét a citromlével habbá verjük. A szirupot 4-5 perc forralás után a tojáshab alá öntjük, közben gépi habverővel folyamatosan magas fokozaton keverjük. Amikor kihűlt, a mixerrel kis darabonként hozzákeverjük a vajat, majd ha már elég krémes, hozzáadjuk a kókuszt is, és még 1 percig keverjük.
A kihűlt tortalapokat vízszintesen kettévágjuk. Az egyik lap tetejét átkenjük a rumos sziruppal, rákanalazzuk az ananászos töltelék egyharmadát, végül teszünk rá a kókuszos krémből. Ráhelyezzük a következő tortalapot, és ugyanígy járunk el, majd a harmadikkal szintén. Az utolsó tortalapra már csak a kókuszkrémből teszünk, végül a torta oldalait is megkenjük a maradék krémmel.