Karácsonyi almatorta aszalt gyümölcsökkel

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 15 dkg liszt
  • 12,5 dkg vaj
  • 2,5 dkg porcukor
  • 1 kanál víz
  • 3 db alma
  • 1 evőkanál citromlé
  • 40 dkg vegyes aszalt gyümölcs
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 4 dkg cukorszirup
  • 4 dkg vaj



Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A lisztből, vajból, cukorból és a vízből homogén tésztát gyúrunk, majd lefedve 30 percig a hűtőben pihentetjük. A tésztát kinyújtjuk, kibélelünk vele egy 24 cm átmérőjű formát, villával megszurkáljuk, majd további 20 percig pihentetjük. Beborítjuk sütőpapírral, nehezéknek babot szórunk rá, és sütőben 15 percig sütjük, majd eltávolítjuk a babot és a sütőpapírt, és további 15 percig sütjük.

Közben lereszeljük az almákat (nem szükséges meghámozni), megöntözzük a citromlével, majd hozzákeverjük a felaprított aszalt gyümölcsöket és a citromhéjat, és a tölteléket a tortaformába kanalazzuk. A meglangyosított cukorszirupban felolvasztjuk a vajat, a gyümölcsökre öntjük, és a tortát még 20 percig sütjük. Langyosan tálaljuk.