A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A lisztből, vajból, cukorból és a vízből homogén tésztát gyúrunk, majd lefedve 30 percig a hűtőben pihentetjük. A tésztát kinyújtjuk, kibélelünk vele egy 24 cm átmérőjű formát, villával megszurkáljuk, majd további 20 percig pihentetjük. Beborítjuk sütőpapírral, nehezéknek babot szórunk rá, és sütőben 15 percig sütjük, majd eltávolítjuk a babot és a sütőpapírt, és további 15 percig sütjük.
Közben lereszeljük az almákat (nem szükséges meghámozni), megöntözzük a citromlével, majd hozzákeverjük a felaprított aszalt gyümölcsöket és a citromhéjat, és a tölteléket a tortaformába kanalazzuk. A meglangyosított cukorszirupban felolvasztjuk a vajat, a gyümölcsökre öntjük, és a tortát még 20 percig sütjük. Langyosan tálaljuk.