Balzsamecetes trüffel

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 80 dkg étcsokoládé
  • 1,25 dl tejszín
  • 0,5 dl minőségű balzsamecet
  • 0,5 dl kávé
  • 2 evőkanál konyak
  • Étcsokoládés trüffelgolyók (közepükön lyukkal)



Elkészítés

Nagy darabokra törünk és vízgőz felett megolvasztunk 35 dkg étcsokoládét. A tejszínt felforraljuk, hozzáadjuk a balzsamecetet, a kávét és a konyakot. Hagyjuk langyosra hűlni, majd hozzáadjuk az olvasztott csokoládét. A masszát addig hűtjük, míg majdnem megdermed, majd habzsákba kanalazzuk, és megtöltjük vele a trüffelgolyók közepét. Két-három órára hidegre tesszük.

Vízgőz felett megolvasztunk újabb 10 dkg csokoládét, majd kissé kihűtjük, habzsákba töltjük, és „lepecsételjük” vele a golyók tetejét. Hagyjuk megdermedni. A bevonathoz vízgőz felett megolvasztunk még 30 dkg csokoládét, a maradék 5 dkg-ot pedig finomra reszeljük. A trüffelgolyókat egyenként az olvasztott csokiba mártjuk, óvatosan lerázzuk róluk a felesleget, sütőpapírra tesszük, és 1-2 perc múlva megszórjuk a reszelt csokoládéval.