Csokis-banános süti

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 35 dkg liszt
  • 2 kiskanál sütőpor
  • 1 kiskanál szódabikarbóna
  • 0,5 evőkanál fahéj
  • 0,5 evőkanál só
  • 1 csipet őrölt szerecsendió
  • 20 dkg sütőmargarin
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg barna cukor
  • 2 db nagyobb banán
  • 1 evőkanál vaníliakivonat
  • 2 db tojás
  • 20 dkg csokichips, vagy csokidarab



Elkészítés

Egy közepes tálba szitáljuk a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát a fahéjjal, a sóval és a szerecsendióval, majd félretesszük. Egy nagyobb edényben elektromos keverővel összedolgozzuk a margarint és a kétféle cukrot. A banánt egy villával összetörjük, hozzáöntjük a vaníliakivonatot, majd hozzáadjuk a margarinos keverékhez. Egyenként beleütjük a tojásokat, és jól összekeverjük. A tojásos keveréket a lisztes keverékhez öntjük, és jól összedolgozzuk. Beleszórjuk a csoki háromnegyedét, és 1 órára hűtőbe tesszük. A sütőt előmelegítjük 190 °C-ra. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe evőkanálnyi adagokat teszünk a tésztából, majd a tetejét megszórjuk a maradék csoki chipsszel. Kb. 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük. Zárt dobozban 1 hétig eltartható.