Csokis-gesztenyés trüffel

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 15 dkg jó minőségű étcsokoládé
  • 30 dkg gesztenye
  • 4 evőkanál rum, vagy brandy
  • 5 dkg cukor
  • 7 dkg vaj
  • 1 kiskanál vaníliakivonat
  • 15 dkg kakaópor (nem cukrozott)



Elkészítés

A csokoládét egy edényben vízgőz felett megolvasztjuk. A gesztenyéket egy kis vízben 2 evőkanál rummal és a cukorral 5 percig forraljuk, majd félretesszük hűlni. Ha kihűlt, lecsepegtetjük. Hozzáadjuk a vajat az olvadóban lévő csokoládéhoz, majd hozzáöntjük a maradék rumot és a vaníliakivonatot. A tűzről levéve félretesszük hűlni, majd amikor már formázható állagú, bevonjuk vele a gesztenyéket. A csokis gesztenyegolyókat a kakaóporba hempergetjük, és felülről is meghintjük kakaóval. Hűtőben tároljuk.