Édes-ropogós rágcsálnivaló

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 4 dkg vaj
  • 2 db tojásfehérje
  • 15 dkg barna cukor
  • 40 dkg mogyoró, mandula, kesudió, paradió vegyesen



Elkészítés

A vajat felolvasztjuk, majd szoba-hőmérsékletűre visszahűtjük. A tojásfehérjét egy nagyobb tálban enyhén habosra verjük. Hozzáadjuk a barna cukrot, és tovább verjük a habverővel. Ezután belekeverjük a vajat. A dióféléket egy kanállal a habba mártjuk úgy, hogy a keverék bevonatot képezzen rajtuk. A sütőt előmelegítjük 135 °C-ra. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral vagy alufóliával, és a magokat egyenként ráhelyezzük úgy, hogy ne érjenek össze. 10-15 percig sütjük, amíg meg nem pirulnak.