Füstölt húsos töltelék aszalt meggyel

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 10 dkg aszalt meggy
  • 50 dkg ropogós házi fehér kenyér (négyszögletes)
  • 0,5 dl olívaolaj
  • 4 kiskanál frissen aprított kakukkfű
  • 1 nagy gerezd fokhagyma
  • 8 dkg vaj + a tepsibe
  • 20 dkg vöröshagyma
  • 15 dkg zeller
  • 20 dkg füstölt csülök
  • 17 dkg kaliforniai paprika
  • 1 csokor petrezselyem
  • 6 dkg pörkölt mogyoró
  • 5 dl csirke- vagy pulykaalaplé
  • 10 dkg friss kecskesajt



Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 175 °C-ra. A kenyeret 1 cm-es kockákra vágjuk, egy nagy, lapos tepsibe öntjük, és a sütő felső harmadában kb. 15 percig sütjük, amíg a kenyérkockák meg nem szikkadnak. Amikor a tepsit kivettük, a sütő hőmérsékletét feljebb vesszük 230 °C-ra. A vajat megolvasztjuk, és a 2,5 cm-es darabokra vágott pórét, valamint a vékony szeletekre vágott zellert fedő alatt, időnként megkeverve puhára pároljuk benne (kb. 10 perc).

A zöldségekhez adjuk a kakukkfüvet és a meghámozott, kis kockákra vágott almát. Megszórjuk 1 kiskanál sóval és fél kiskanál borssal, és időnként megkeverve addig pároljuk, amíg az alma meg nem puhul (kb. 5 perc). A serpenyő tartalmát átöntjük egy nagy tálba, hozzákeverjük a kenyérkockákat, a félbevágott gesztenyéket, a tejszínt és a petrezselymet, és még sózzuk, borsozzuk. A tölteléket szétterítjük egy tepsiben, és a sütő alsó harmadában kb. 30 percig sütjük, amíg a teteje meg nem pirul.