A sütőt előmelegítjük 175 °C-ra. A kenyeret 1 cm-es kockákra vágjuk, egy nagy, lapos tepsibe öntjük, és a sütő felső harmadában kb. 15 percig sütjük, amíg a kenyérkockák meg nem szikkadnak. Amikor a tepsit kivettük, a sütő hőmérsékletét feljebb vesszük 230 °C-ra. A vajat megolvasztjuk, és a 2,5 cm-es darabokra vágott pórét, valamint a vékony szeletekre vágott zellert fedő alatt, időnként megkeverve puhára pároljuk benne (kb. 10 perc).
A zöldségekhez adjuk a kakukkfüvet és a meghámozott, kis kockákra vágott almát. Megszórjuk 1 kiskanál sóval és fél kiskanál borssal, és időnként megkeverve addig pároljuk, amíg az alma meg nem puhul (kb. 5 perc). A serpenyő tartalmát átöntjük egy nagy tálba, hozzákeverjük a kenyérkockákat, a félbevágott gesztenyéket, a tejszínt és a petrezselymet, és még sózzuk, borsozzuk. A tölteléket szétterítjük egy tepsiben, és a sütő alsó harmadában kb. 30 percig sütjük, amíg a teteje meg nem pirul.