Hólabda

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 4 db tojássárgája
  • 1 csomag ráma margarin (25 dkg)
  • 40 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 db citrom leve
  • 10 dkg cukor

A habhoz:

  • 20 dkg cukor
  • 30 dkg darált dió
  • 4 db tojásfehérje

A beforgatáshoz:

  • Porcukor és vaníliás cukor keveréke



Elkészítés

4 tojás sárgáját, a margarint, a lisztet, sütőport és a citrom levét összegyúrjuk, kisodorjuk, 3 cm átmérőjű kis pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. 4 tojás fehérjét felverjük habnak 20 dkg cukorral, 30 dkg darált dióval. A kiszaggatott tésztára rakjuk, halványra megsütjük. Lekvárral összeragasztjuk, vaníliás porcukorban megforgatjuk.