Köményes sertésszűz almás krumplipürével

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 1 kg burgonya
  • 4 db alma
  • 3 dkg vaj
  • 1,2 dl meleg tej
  • 2 evőkanál köménymag
  • 80 dkg sertésszűz
  • Olívaolaj
  • Frissen őrölt bors

A tálaláshoz:

  • Bébispenót
  • Karamellizált hagyma



Elkészítés

A kockára vágott burgonyát forró sós vízben 5-7 percig főzzük, majd hozzáadjuk a meghámozott és felkockázott almát, és további 8-9 perc alatt puhára főzzük. Alaposan lecsöpögtetjük, krumplinyomóval durvára törjük, majd hozzáadjuk a vajat és a tejet, és teljesen áttörjük. A köményt összekeverjük a sóval és a borssal. A húst megkenjük az olajjal, majd a köményes keverékbe forgatjuk. A húst nagy lángon felhevített serpenyőbe tesszük, és minden oldalát átsütjük. A krumplipürével, bébispenóttal és karamellizált hagymával tálaljuk.