Mézeskalács emberke

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 12,5 dkg vaj
  • 10 dkg barna cukor
  • 15 dkg méz
  • 30 dkg liszt
  • 2 kiskanál őrölt gyömbér
  • 1 kiskanál szódabikarbóna

A díszítéshez:

  • 1 db tojásfehérje
  • 6 dkg porcukor



Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 190 °C-ra. A vajat és a cukrot kézi mixerrel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót, és lágy tésztává gyúrjuk. Ezután 10 percre hűtőbe tesszük. A tésztát a hűtőből kivéve két sütőpapír között 4 mm vastagságúra nyújtjuk, majd szaggatóformával kivágjuk belőle az emberkeformákat. A figurákat sütőpapírral kibélelt tepsiben 8-10 perc alatt aranybarnára sütjük, majd hagyjuk kihűlni. A tojásfehérjét alaposan kikeverjük a cukorral, és mintákat rajzolunk vele a mézeskalács figurákra.