Fokhagymás cukkíni

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 50 dkg cukkíni (2 kisebb)
  • 2 evőkanál olaj/olívaolaj/vaj
  • Őrölt bors
  • Esetleg néhány ágacska kakukkfű



Elkészítés

A cukkíniket megmossuk, végeit levágjuk, burgonyahámozóval vékony, hosszúkás csíkokat szeletelünk, vagy uborkagyaluval legyaluljuk. Az olajat serpenyőben felforrósítjuk, rádobjuk a felszeletelt cukkínit, és néhány perc alatt megpirítjuk. Közben a fokhagymát megtisztítjuk, nagyon apróra összevágjuk, és a megpirult cukkínire szórjuk. Nagyon rövid idegig, nehogy a fokhagyma megégjen, együtt sütjük, végül a sózzuk, borsozzuk. (Ha kakukkfüvet is használunk, a fokhagymával együtt tegyük az ételhez.) Grill/sült húsok mellé finom, kalóriaszegény köret, de keverhetjük főtt tésztához, vagy csak magában, friss kenyérrel is fogyaszthatjuk.