Gombás-zöldséges rizs

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 25 dkg rizs
  • 15 dkg gomba
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 15 dkg zöldborsó
  • 10 dkg sárgarépa
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 evőkanál olaj
  • Őrölt bors



Elkészítés

A rizst megmossuk, lecsepegtetjük, majd egy evőkanál olajon kicsit megpirítjuk. Felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel, sózzuk és kis tűzön, fedő alatt puhára pároljuk. A hagymát apróra vágjuk, a másik evőkanál olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a megmosott, szeletekre vágott gombát, sózzuk, meghintjük őrölt borssal. Addig pirítjuk, amíg a levét el nem fövi, de a pirítás befejezése előtt 1-2 perccel rászórjuk az finomra vágott petrezselymet. A zöldborsót és a kis kockákra vágott sárgarépát puhára főzzük, ha konzerv borsót használunk nem kell előfőzni. Végezetül a rizshez óvatosan, hogy ne törjük, hozzákeverjük a gombát, a zöldborsót és a sárgarépát.