Hússal, sajttal töltött burgonyakrokett

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 30 dkg áttört burgonya
  • 10 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 5 dkg margarin
  • 0,5 dl tejföl
  • Darált hús
  • Sajt
  • Gomba
  • Zöldségek



Elkészítés

Az áttört burgonyát liszttel, tojással, margarinnal, tejföllel, ízlés szerinti sóval összekeverjük, és tésztát gyúrunk. A tésztát 1 cm vastagságúra nyújtjuk és 10 cm hosszú és széles darabokra vágjuk. A lapok közepére párolt darált húst, vagy sajtot, vagy párolt gombát, vagy párolt zöldségeket teszünk, összehajtva rudakat formálunk, panírozzuk, és forró olajban kisütjük. Ízlés szerinti mártással tálaljuk.

A darált húst, gombát én kevés olajon párolt apróra vágott hagymán, sóval, őrölt borssal ízesítve készítem el. A zöldségeket kevés sóval megpárolom. A sajtot vékony hasábokra vágom. Így teszem a tésztára.