A marinált zöldségeket jóval előtte el kell készíteni, de ha erre nincs idő, akkor frissen is jó, de akkor nem ér össze kellőképpen. (Részletesebb recept később következik.) A zöldségeket megmossuk. A cukkínit kettévágjuk és 2 mm vastag hosszanti szeleteket vágunk, a padlizsánból szintén. A paprikát négybe, majd nagyobb falatokra vágjuk, a salottát megtisztítjuk, a fokhagymát gerezdekre szedjük. Egy bordázott serpenyőben felhevítjük az olajat és néhány perc alatt, többször forgatva kisütjük az egészet. Egy tálba halmozzuk, majd leöntjük a páclével és minél több ideig állni hagyjuk.
Egy nagy fazékban feltesszük forrni a vizet a galuskának (legalább 2 liter legyen), ez idő alatt összekeverjük a tésztát. Egy nagy keverőtálba feltörjük a tojásokat és villával kissé felverjük. Beletesszük a sót, az ollóval apróra nyisszantott kaprot, a zúzott fokhagymát, majd beledolgozunk annyi lisztet, hogy galuskatészta állagú legyen. Ha sűrűre sikerült volna, egy-két kanálnyi fehérbort teszünk hozzá. A crème fraiche-t összekeverjük egy kevés sóval és a zúzott fokhagymával. Ha felforrt a víz, (nokedli szaggatóval) beleszaggatjuk a galuskákat. Közben egy széles lábasban (ideális hozzá a teflonos wok serpenyő is.) felhevítjük a vajat.
Ahogy a nokedli feljön a víz felszínére, egy szűrőkanállal kivesszük őket és beletesszük a forró vajba. Átforrósítjuk rajta a nokedlit és ráöntjük a villával kissé felvert tojásokat. 2-3 perc alatt kész, de ki hogy szereti, addig pirítgassa. Tálalásnál tányérra szedjük a tojásos galuskát, csinosan mellérendezzük a pácléből kiszedett zöldségeket és szintén melléhelyezzük a dipet.