Zsemlegombóc

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 3 db kissé szikkadt zsemle
  • 2 db tojás
  • Kb. 15 dkg liszt
  • 2 dl tej
  • 1 evőkanál apróra vágott zöldpetrezselyem
  • Olaj



Elkészítés

A zsemléket vágjuk fel kb. 1 cm-es kockákra, és egy teflon serpenyőben kevés olajon pirítsuk aranybarnára. A tűzhelyről levéve öntsük rá a tejet, és hagyjuk állni addig, amíg a zsemlekockák az összes tejet magukba szívják. Közben néhányszor keverjük meg. A masszát tegyük egy nagyobb tálba, keverjük hozzá a felvert tojásokat, a sót és a petrezselymet. Végül dolgozzuk el annyi liszttel, hogy keményebb, galuskatészta sűrűségű legyen. Vizes kézzel formázzunk gombócokat, melyeket bő, forrásban lévő, sós vízben főzzünk ki. (Ez kb. 10 perc, de célszerű egy gombócot kivenni, és kettévágva megnézni, hogy átfőtt-e.) Vadas, és egyéb mártásos ételek kiváló körete.