Röszti

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 1 kg burgonya
  • 8 dkg zsír vagy sütőmargarin
  • 0,5 dkg só
  • 2 dkg margarin/vaj



Elkészítés

A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, majd ha kihűlt, nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük. A zsírt/margarint serpenyőben megforrósítjuk, beletesszük a krumplit, megsózzuk. A burgonyát többször megkeverve kicsit átsütjük, majd egy lapos szedőkanállal, vagy fakanállal lepényformára alakítjuk. A lepény mindkét oldalát alacsony fokozaton, kb. 15-15 perc, aranybarnára sütjük. (Úgy fordíthatjuk meg könnyen, hogy ha az egyik oldala megsült, nagyobb lapos tálra borítjuk, majd visszacsúsztatjuk a serpenyőbe.) Ha mindkét oldala megsült, a tetejére morzsoljuk a margarint/vajat, és még néhány percig sütjük, hogy a margarin a rösztibe olvadjon.