Cseresznyebefőtt (ecetes)

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 1 kg cseresznye
  • 3 szegfűszeg
  • 3 dl borecet
  • 1 kávéskanál só
  • 1 csokor tárkony
  • 12 szem fekete bors



Elkészítés

A cseresznyét megmossuk, és lecsöpögtetjük. Jól kimosott, kiforrázott, száraz befőttesüvegekbe töltjük, a tetejükre tesszük a megmosott, leszárított tárkonyt, a szegfűszeget és a borsot. A borecetet a sóval felforraljuk, kihűtjük, majd a cseresznyére öntjük. 48 óráig állni hagyjuk, majd leszűrjük. Az ecetet ismét felforraljuk, újra kihűtjük, és a cseresznyékre öntjük. 48 órát állni hagyjuk, 2-3 hét múlva fogyasztható. Elkészítési idő: kb. 25 perc.