Csokoládépudinggal töltött mákos muffin

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 10 dkg darált mák
  • 10 dkg zabkorpa
  • 10 dkg rétesliszt
  • 1 dl olaj
  • 6 dl tej
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 2 teáskanál citromhéj
  • Fél teáskanál fahéj
  • Fél teáskanál szerecsendió
  • 13 dkg cukor
  • 2 db tojás
  • 1 csomag csokis pudingpor



Elkészítés

A töltelékhez felforralunk 3,5 dl tejet, a maradék 1 dl tejben elkeverjük a pudingport és a 2-3 evőkanál cukrot, majd ezt a forró tejbe öntjük, és sűrűre főzzük. Hagyjuk kihűlni. Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra, a muffin formákat papírral kibéleljük. A darált mákot összekeverjük a zabkorpával, a rétesliszttel, a szódabikarbónával, a sütőporral, a citromhéjjal, a fahéjjal és a szerecsendióval. A tojásokat szétválasztjuk: a sárgákat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk az olajat. Kis adagokban felváltva adagoljuk a masszába a lisztes keveréket és a tejet. A tojásfehérjékből kemény habot verünk egy csipet sóval, majd óvatosan hozzákeverjük a masszához. A tésztából kb. egy evőkanálnyit a formák aljára kanalazunk, erre jön kb. 3-1 evőkanálnyi töltelék, majd ismét massza. 15-20 percig sütjük.