Pizzatészta 1

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 2 dkg élesztő
  • 1 teáskanál kristálycukor
  • 25 dkg liszt
  • 1 csapott teáskanál só
  • 2 evőkanál olívaolaj



Elkészítés

Az élesztőt morzsoljuk szét, és szórjuk rá a kristálycukrot. Fél pohár langyos vízzel addig keverjük, amíg folyékony masszát nem kapunk. A lisztet szitáljuk egy tálba, a közepébe vájjunk egy mélyedést. Öntsük a mélyedésbe az élesztőt, és hintsünk rá egy kis lisztet, takarjuk le, és pihentessük 15 percig. Adjuk hozzá a sót és az olajat, majd dagasszuk addig a tésztát, amíg rugalmas nem lesz, és el nem válik a kezünktől. Közben öntsünk hozzá fél pohár vizet. A tésztát tegyük egy tálba, hintsük meg liszttel, és hagyjuk kelni körülbelül 45 percig. Ezután ismét gyúrjuk át, nyújtsuk ki, formázzunk belőle kört, és jöhetnek rá a szószok. (A hozzávalók körülbelül 2 db 30 cm-es pizzához elegendőek.)