Pizzatészta 3

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 20 dkg grízes liszt
  • 2 dkg élesztőt
  • Langyos víz
  • 1 dl étolaj vagy olívaolaj



Elkészítés

A két fajta lisztet összekeverjük, majd öklünkkel egy kis mélyedést alakítunk ki rajta, amelybe belemorzsoljuk a 2 dkg élesztőt. Egy kevés langyos víz segítségével kovászt készítünk, ezután az egészet letakarjuk egy tiszta konyharuhával és várunk, amíg az élesztő felfut. Ezután hozzáadjuk az étolajat, a fűszereket és még annyi langyos vizet, hogy kicsit keményebb állagú tésztát kapjunk, mint a fánktészta. Ezután tegyük félre a tésztát keleszteni. Ha megkelt nyújtsuk ki a tésztát egy olajjal vékonyan kikent tepsibe. (Választhatjuk a kerek formát is természetesen, de ez a legegyszerűbb megoldás.)