Pizzatészta teljes kiőrlésű lisztből

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 15 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 2 dkg friss élesztő
  • 2 dl víz
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál bazsalikom / oregánó
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál olaj
  • 10 dkg brokkoli
  • 10 dkg csemegekukorica
  • 2 evőkanál sűrített paradicsom
  • 1 db nagy paradicsom
  • 1 db főtt tojás
  • 10 dkg trappista sajt
  • Bors



Elkészítés

Az élesztőt langyos, cukros vízben felfuttatjuk. A lisztet elkeverjük a sóval, az oregánóval vagy bazsalikommal, hozzáadjuk az olajat, tojást. Az élesztős vizet kicsinyenként adagolva könnyű, lágy tésztát dagasztunk. Ha kész, 1 órát pihentetjük konyharuhával letakarva. Amíg kel a tészta, a paradicsompürébe belekeverjük a fűszereket. Ez lesz az alapmártás.

A brokkolit előfőzzük, a főtt tojást felszeleteljük, a csemegekukoricát lecsepegtetjük. A paradicsomot vékonyan felkarikázzuk. Egy 24 cm átmérőjű pizzasütő formát kikenünk olajjal. A megkelt tésztát elnyújtjuk rajta. Megkenjük a paradicsompürével, rászórjuk a kukoricát, a brokkolit, a tojáskarikákat és a paradicsomot. Reszelt sajttal meghintjük, és 180-200 fokra előmelegített sütőbe toljuk. 20 perc alatt megsül.