Mini gombás pizzák

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • Pizza alap recept hozzávalói

+

  • 15 dkg mirelit paraj (levelek)
  • 15 dkg reszelt mozzarella
  • 1 teáskanál szárított bazsalikom
  • 1 csipet frissen őrölt feketebors
  • 12 nagy fej gomba
  • 2 paradicsom kockára vágva
  • 2 evőkanál olvasztott vaj



Elkészítés

Olvasszuk ki a spenótot, nyomjuk ki a levét, vágjuk apróra. Keverjük el a bazsalikommal, a sajttal és a borssal. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Tisztítsuk meg a gombákat, vegyük ki a szárát. Tegyük a kalapokat fejjel lefelé egy enyhén kiolajozott fóliára vagy sütőpapírra, kenjük meg olvasztott vajjal. Kanalazzunk 2 kanálnyi spenótos tölteléket minden gombába, majd szórjunk rá paradicsomkockákat, sózzuk meg. Süssük 12 percig, míg a töltelék elolvad, vagy tegyük grill alá 3-4 percre. (A hozzávalók 12 db mini pizzához elegendőek.)

(A pizza alaptészta receptje megtalálható ezen a honlapon!)