Bundás körte

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 8 db körte (befőtt)
  • 2 dl fehérbor
  • 1 csomag leveles tészta

A mázhoz:

  • 1 citrom leve
  • 10 dkg porcukor



Elkészítés

A befőtt körték általában hámozottak, eléggé édesek, félbe vannak vágva és nincs magházuk. A körtedarabokat vízzel hígított fehérborban 10 percig áztatjuk, majd lecsöpögtetjük. A leveles tésztát fél centi vastagra nyújtjuk és 16 csíkot vágunk belőle. Ezeket a körtére tekerjük, majd alufóliával bélelt tepsibe fektetjük, forró sütőben 15-20 perc alatt pirosra sütjük. A citromléből és a porcukorból könnyen kenhető masszát keverünk. Ezt a kihűlt bundás körtére kenjük, amikor megszilárdult tálaljuk.