A hideg vízben feloldottam az összemorzsolt élesztőt és a cukrot, de nem futtattam meg. A lisztet átszitáltam és elkevertem a sóval. Összeállítottam a lágy, ragacsos tésztát, ami ugyanakkor jó rugalmas. Ha valaki fél a lágy tésztától, az tegyen bele 0,3 dl-el kevesebb vizet, de nem lesz ennyire levegős, könnyű a zsömle, mint, amilyenek ezek a zsömlék lettek. 10 perc pihentetés után felkapartam a dagasztótálból a tésztát, olajjal megcsorgattam és könnyedén megdagasztottam. Megint megcsorgattam egy kis olajjal.
Ettől jól dagasztható lesz, nem ragad és végül bársonyos lesz a tészta. 20 perc múlva újra, könnyedén megdagasztottam, megcsorgattam egy kis olajjal és 30 percig pihentettem. A 30 perc pihentetés után még egy habkönnyű dagasztás következett, majd 10 perc pihentetés után kukoricaliszttel alaposan megszórt deszkára terítettem és körülbelül 30 x 20 cm-es téglalapra nyújtottam ki. A tészta ekkor olyan 2-3 cm magas.
8 cm átmérőjű szaggatóval kiszaggattam, a maradékot összegyúrtam és még egy zsömlét kiszúrtam belőle. Összesen 8 zsömle az ideális ebből a mennyiségű tésztából. Szilikon sütőpapírral bélelt tepsire fektettem őket (ami lehet kivajazva, vagy sütőpapírral kibélelve, ahogy tetszik) és letakarva 30 percig kelesztettem. Időben bekapcsoltam a sütőt, hogy mire letelik a 30 perc és megkelnek a muffinok, addigra rendesen felforrósodjon 220 fokra. A forró sütőbe toltam a tepsit és 10 perc elteltével megforgattam a zsömléket. Így még 8 percig sültek.