Zöldséges pirítós paradicsomos öntettel

Add a Facebook-hoz

Hozzávalók

  • 2 hosszában vékonyra szeletelt padlizsán
  • 2 hosszában vékonyra szeletelt sárgarépa
  • 2 piros paprika, kimagozva és vékonyra szeletelve
  • Tengeri só
  • Őrölt bors
  • 4 vastag szelet fehér kenyér
  • 1 evőkanál napraforgóolaj
  • 2 paradicsom
  • 4 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 2 felszeletelt mogyoróhagyma
  • 1 evőkanál fehérborecet



Elkészítés

A padlizsánt, a répát és a paprikát alaposan besózzuk és borsozzuk. Magas hőmérsékleten a zöldségeket olajon puhára pirítjuk. A paradicsomot fél percre forró vízbe tesszük, levesszük a héját és felszeleteljük. A mogyoróhagymát és a fehérborecetet olívaolajon megsütjük és hozzáadjuk a paradicsomot. A kenyereket megpirítjuk és a zöldségeket a tetejére kanalazzuk.